Uzun zaman ara verince değişik bir tarifle başlayayım dedim.Bu bir Sivas yemeği aslında.Benim babam Sivaslı ve annem yemek yapmayı babaannemden öğrendiği için o yörenin yemeklerini yapar arada.Halbuki kendisi Trabzonlu ama Karadeniz yemeklerini hiç öğrenmemiş anneannemden.Ben her iki yöre yemeklerini de çok severim.Bu çorbayı da Tuğra ek gıdalara geçtiğinde öğrenmiştim annemden.
Malzemeler biraz göz kararı olacak ama
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
bir küçük kase ince bulgur
bir yemek kaşığı salça
tavuk ya da et suyu
1 tavuk but
1 yemek kaşığı un
Önce soğanları kavurup içine salçayı ekliyoruz.Önceden haşladığımız tavuğun suyunu ve bulguru da içine katıyoruz.Bulgurlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Patatesleri ufak ufak kesip,tavuk butunu da didikleyip içine ekliyoruz.Ayrı bir kapta az su ile erittiğimiz unu da içine yavaş yavaş katıp dibine tutmaması için karıştırıyoruz.Piştikten sonra pul biber ekleyebilirsiniz,çok güzel lezzet veriyor.Afiyet olsun.
Not: bu arada herle ne demek diye merak ederdim ne zamandır,annemin dediğine göre unun suyla karıştırılıp çorbaya eklenmesi olayına denirmiş.ne kadar doğru bilmiyorum ???
No comments:
Post a Comment