Wednesday, November 20, 2013

Mısırlı Mantar Çorbası



misirli mantar corbasi 1







Mısırlı Mantar Çorbası






250gr. Mantar


3-4 Taze soğan


1 Su bardağı haşlanmış kırık mısır


1 Su bardağı kare erişte


1,5 Su bardağı süt


1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ


1 Yemek kaşığı un


Yapılışı: Taze soğanları temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın. Margarinle sıvı yağı tencereye koyup, margarini eritin. Doğranmış taze soğanları tencereye alıp kavurun. Doğranmış mantarları da tencereye koyup, kavurmaya devam edin. Unu ekleyip hafifçe kavurun. Yeterince sıcak suyu, mısırı, tuzu ilave ettikten sonra bir taşım kaynatın. Çorba kaynayınca erişteyi ekleyin ve pişmeye bırakın. Eriştenin pişmesine yakın sütü ilave edip, çorbayı pişirin.


No comments:

Post a Comment