Monday, November 4, 2013

KİKİRİKLİ DOMATES ÇORBASI



kikirikli domates corbasi 1










Malzemeler
2 su bardağı domates püresi

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

1 litre su

kikirik için

1 tane yumurta

1 çay kaşığı tuz

alabildiği kadar un

2 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı

Sıvıyağı tencerede ısıtın üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyin. Unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Domates püresini ve 1 litre suyu ekleyip kaynatıp tuzunu ekleyip ocağı kapatın. Kikirik için un, tuz ve yumurta ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Fındık büyüklüğünde toplar yapın. Erittiğiniz tereyağında kızartın. Çorbanın üzerinde servis yapın.

No comments:

Post a Comment