MALZEMELER
300 gr kuzu Gerdan (Kemikli)
8 bardak et suyu
2 yemek kşğ tereyağı ve çok az bir sıvı yağ
2 çorba kşğ un
3 çorba kşğ yoğurt
1 adet yumurta sarısı
taze kekik
defne yapraği
1 adet kuru soğan
tane karabiber
tuz toz kırmıozı biber
YAPILIŞI
Bir düdüklü tencereye Etleri koyup,kuru soğanı dörde bölerek,tane karabiber,1 adet defne yaprağı,ve taze kekik,bir miktar tuz ve 1.5 litre kaynar su ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp iyice pişirin. ET suyunu süzgeçten geçirin Pişen etleri kemiklerden ayırarak küçük parçalara bölün.Başka bir tencereye bir yemek kşğ tereyağı ve çok az sıvı yağ ilave edip yağı kızdırın.İçine 2 yemek kşğ unu kokusu çıkana kadar kavurun.Hızlı karıştırarak süzülen et suyunu ve etleri ilave ederek kaynaması için bekleyin. Diğer bir taraftanda bir kaseye 3 yemek kşğ yoğurt,bir yumurta sarısı,bir limon suyunu karıştırın kaynamış çorbanzdan iki yemek kşğ su sosa katarak ılıtın ve onu çok hızlı ve devamlı karıştırarak çorbaya ilave edin.Tereyağını eritin toz biber ile tatlandırarak çorbaya ekleyin.Çorbamız servise hazır
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment