Sunday, October 20, 2013

Tereyağlı Tavuklu Kabak Çorbası


tereyagli tavuklu kabak corbasi 1Herkese güzel bir Çarşamba günü dilerim. Havalar soğudu ve çorba tüketimimiz arttı. Hem sağlıklı, hem de lezzetli çorbalar sofralarımızın olmazsa olmazları şeklinde başköşede yerini aldı. Bugün ben de size sağlıklı ve lezzetli bir çorba tarifi vermek istiyorum.(Pazarda halen çok güzel kabak var kaçırmayın hemen deneyin derim) Bu çorbanın tarifi sevgili Hayal Demirkol tarafından verilmiş ve Leziz Dergisinde yayınlanmıştı okuduğumda mutlaka denemeliyim dedim ve çok minik bir değişiklikle denedim. (Tarifte verilen margarin yerine tereyağı kullandım sonuç süper) Sofralarınızda sıcacık çorbalarınız olsun. Sevgiler.

Malzemeler: (6 kişilik)

1 adet tavuk göğüs eti

2 adet büyük boy kabak

1 yemek kaşığı tereyağı(margarin de kullanabilirsiniz)

2 çorba kaşığı un

6 su bardağı su

tuz,

karabiber

sos için:

2 yemek kaşığı krema

kıyılmış dereotu

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Tavuk göğüs eti tencerede haşlanır, haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır ve suyu da çorbada kullanılmak üzere saklanır. Soğuyan tavuk göğüs eti kaşığa gelece şekilde didiklenir. Kabakların kabukları alacalı soyulup, zar şeklinde doğranır. Tereyağı bir tencerede eritilir, un eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. Tavuk suyu eklenir, bir taşım kaynatılır. Didiklenmiş tavuk etleri, doğranmış kabaklar, tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika pişirilir ve ocaktan alınır. Ayrı bir yerde krema, kıyılmış dereotu ve limonun suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir, karıştırılır ve sıcak olarak servis edilir.

AFİYET OLSUN


tereyagli tavuklu kabak corbasi 2


No comments:

Post a Comment