Wednesday, October 2, 2013

TARHANA ÇORBASI



tarhana corbasi 1










          Tarhana çorbası her yöreye göre değişen bir tat. Bizim evde kışın favori çorbamız.Tarhanamızı her yaz sağolsun İzmir-Menemen'de yaşayan kayınvalidem yapar. Sadece tarhanamız değil salçamız, kavanoz domateslerimiz, kuru biberlerimiz, kuru patlıcanlarımız, konservelerimiz.....İzmir'den elimiz kolumuz dolu dolu dönüyoruz yani şanslıyız bu konuda.


             Gelelim çorbamıza, ben illaki içine bir bardak süt koyarım tarhananın.Bu şekilde evcek hoşumuza gittiği için sütsüz asla yapmam.Bir de bulyon katarım, eşimde tavuk bulyonlu sever.Sizlerde beğenirsiniz umarım hepinize mutlu bir hafta sonu diliyorum...






MALZEMELER:


  • 6 yemek kaşığı toz tarhana

  • 5 su bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 2 diş sarımsak

  • 1 adet tavuk bulyon

  • tuz

  • pulbiber, kuru nane (isteğe göre)

 YAPILIŞI:



  1. tarhana corbasi 2

  2. Tencereye sıvıyağı koyun,salçayı biraz kavurun.

  3. Üzerine soğuk suyu ve sütü ekleyin.Hemen tarhanayı da ekleyip sürekli karıştırın.Bu aşamada yavaşça ve sürekli karıştırmazsanız tarhanalar tencerenin dibine yapışıp topak olur.

  4. Tarhanalar güzelce eriyip kaynamaya başlayınca tuzu,ezilmiş sarımsağı ve bulyonu ekleyin.


  5. Pulbiber ve naneyi deekleyin ,10 dakika kaynatıp altını kapatın. AFİYET OLSUN.....



No comments:

Post a Comment