
Bir kase Süzme yoğurt
2 ,5 Yemek Kşğ tepeleme un
6 su bardağı su Ölçülü şekilde
Üzeri için
Bir yemek Kşğ Tereyağı
1 Tatlı Kşğ Nane
1 Çay Kşğ Kekik
1 Çay Kşğ Pul Biber
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞI
Geniş bir kasenin içinde yoğurt ve unu iyice çırpın.Suyu bir tencereye koyun ve biraz ısıtın.Ilık suyun içine yoğurtlu unlu karışımı devamlı karıştırmak suretiyle ilave edin.Kaynayıncaya kadar karıştırın.Kaynayınca Tere yağını küçük bir tavanın içinde kızdırın nane,kekik (tercihe bağlı) pul biberini biraz kızdırıp çorbanın içine ilave edin tuzunu ekleyip beş dak. daha ocakta tutup sıcak servis yapın
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment