Friday, October 4, 2013

Pırasa Çorbası



pirasa corbasi 1


 
Kış bitmeden mutlaka yapın demeyeceğim çünkü çorba yapmak için paketleyip derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.Arzu ettiğiniz zamanda çıkartıp pişirebilirsiniz.Yaz kış fark etmez.Ben bulunduruyorum çok sıkışınca pratik oluyor.

Malzemeler



1 adet soğan

400 gr pırasa

1 orta boy havuç

1 orta boy patates

1 kaşık tereyağı

1 kaşık un

2 adet defne yaprağı

Tuz

1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı



Öncelikle yağımızı eritiyoruz,soğanımızı kavuruyoruz,unumuzu kavuruyoruz.

daha sonra. Eğerki çorbanız taneli olsun isterseniz.havucunuzu,patatesi ve pırasanızı minik minik doğrayarak yapabilirsiniz.

Ama sizde benim gibi pütürsüz olsun isterseniz.Küçük doğradığınız havucu pırasayı ,patatesi ve suyunu da koyun taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Defne yapraklarını bütün olarak çorbanın içerisine atın

Blendırdan geçirmeden önce içerisine aroma katsın diye attığımız defne yapraklarını çıkartın .

Ve blendırdan geçirin.

Son olarak üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz.


No comments:

Post a Comment