
Malzemeler
1 adet soğan
400 gr pırasa
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
2 adet defne yaprağı
Tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Öncelikle yağımızı eritiyoruz,soğanımızı kavuruyoruz,unumuzu kavuruyoruz.
daha sonra. Eğerki çorbanız taneli olsun isterseniz.havucunuzu,patatesi ve pırasanızı minik minik doğrayarak yapabilirsiniz.
Ama sizde benim gibi pütürsüz olsun isterseniz.Küçük doğradığınız havucu pırasayı ,patatesi ve suyunu da koyun taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Defne yapraklarını bütün olarak çorbanın içerisine atın
Blendırdan geçirmeden önce içerisine aroma katsın diye attığımız defne yapraklarını çıkartın .
Ve blendırdan geçirin.
Son olarak üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment