Thursday, October 24, 2013

Mısır Çorbası Tarifi














MISIR  ÇORBASI


misir corbasi tarifi 1
MALZEMELER

500 gr dondurulmus misir veya 1 büyük kutu konserve misir

3 Çorba kasigi margarin

1 Adet küçük sogan

2 Çorba kasigi un

4 Su bardagi süt

2 Su bardagi su, etsuyu veya tavuk suyu

(et suyu kullandiginizda yagi 2 kasiga indirin.)

5-6 Dal maydanoz

YAPILIŞI

Sogani ince yarim halka seklinde dograyin. Misirlari yikayip süzün, yarisini

robotta püre haline getirin. Bir tencerede margarini eritin ve sogani ekleyip,

pembelesene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kisik ateste un kokusu

gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiginiz misiri tencereye ekleyin ve

devamli karistirarak kisik ateste 2 dakika pisirin. Soguk suyu ve sütü tencereye

ekleyin iyice karistirin. Kaynadiktan sonra kalan tane misirlari, tuz ve karabiberi

 ilave edin. 10 Dakika kisik ateste kaynadiktan sonra, servis kaselerine alin.

Üzerlerini kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.



No comments:

Post a Comment