Wednesday, October 9, 2013

Kış Çorbası



kis corbasi 1


2013'e sayılı günler kalmışken soğuk kış günleri çoktan geldi bile. Soğuk denince de ilk aklıma gelen birinci sırada kar, ikinci sırada çorba. Bol enerji veren, içinizi ısıtan kış çorbasını yaparken biran önce içmek için sabırsızlanacaksınız :)

Malzemeler:


- 1 su bardağı haşlanmış nohut


- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye


- 1 adet küçük boy havuç

- 3-4 adet mantar


- 1 su bardağı yoğurt


- ½ su bardağı un


- 2 adet yumurta sarısı


- 1 su bardağı tavuk suyu


- 4 su bardağı su


- 1 yemek kaşığı tereyağı


- tuz, kırmızıbiber, kuru nane


 


Yapılışı: Yoğurt derince bir tencere içerisine alınarak 2 yumurta sarısı ile iyice çırpılır. Üzerine un, su ve tavuk suyu karışımı ilave edilerek topaksız bir kıvama gelene dek karıştırılır. Haşlanmış nohutlar, kuru fasulye, ince dilimlenmiş mantar ve temizlenip rendelenmiş havuç ilave edilerek kısık ateşte, sürekli karıştırılarak pişirilir. Çorbanın pişmesine yakın tuzu ilave edilir. Tereyağı küçük bir tavada eritilerek kırmızı biber ve nane  ilave edilerek karışıtılır. Bir iki kez çevirilip ateşten alınır. Servis kaselerine alınan çorbanın üzerinde hazırlanan yağ gezdirilerek servis yapılır.


No comments:

Post a Comment