Thursday, October 24, 2013

KREMALI MANTAR ÇORBASI


kremali mantar corbasi 1Stoktaki son çorba tarifim aslında başka bir tarif vermekti niyetim ama bazı teknik sorunlardan dolayı:) ekleyemedim bende günümüz boş geçmesin stoktaki çorba tarifimi vereyim dedim yarın inşallah bugün teknik sorunlara takılan tarifimi ekleyebilirim hadi çorba yapılışına geçelim





malzemeler


*10-12 adet mantar


*2 yemek kaşığı tereyağ


*2 yemek kaşığı un


*1 kutu krema


*5 su bardağı su


*1 tatlı kaşığı tuz


*1 çay kaşığı karabiber


*pulbiber(isteğe bağlı)






yapılışı


*mantarlar yıkanıp 15-20 dakika kadar haşlanır (haşlama suyuna limon sıkılır kararmasın diye)


*haşlanan mantarlar süzgece alınıp süzdürülür


*suyu süzülen mantarlar soğuduktan sonra doğranır


*tereyağ eritilir un eklenip kavurulur


*kavurulan una suyu eklenir


*sırası ile tuz,krema,mantarlar eklenir kaynatılır


*kaynayan çorbaya karabiber ilave edilip kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir altı kapanır.


*servis ederken pulbiber eklenir.






No comments:

Post a Comment