1 su bardağı süt
4 su ardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
1çorba kaşığı tereyağı
1çimdik karabiber
1 tutam dereotu
yeteri kadar tuz
100 gr rende kaşar peynir
yapılışı
tenceremize ufak doğradığımız soğanımızı tereyağını koyalım 5 dakika kavuralım üzerine rendelediğimiz kabağımızı koyalım 5 dakika daha kavuralım yıkadığımız pirincimizi ekleyelim üzerine suyumuzu sütümüzün içine unumuzu koyalım çırpalım yavaş yavaş tenceremize karıştırarak ilave edelim kaynamaya başladığında ateşini kısalım üzerine kapağını biraz açık kalacak şekilde koyalım içinde süt olduğu için taşabilir pişen çorbamıza tuzunu karabiberini dereotunu koyalım karıştırıp ateşten alalım kaselerimize koyalım üzerine kaşar koyup servis yapalım afiyet olsun ( bu çorbamız 4 kişiliktir ben kaşarsız halini daha çok sevdim )
No comments:
Post a Comment