Saturday, October 5, 2013

düğürcük çorbası,1.sıcak bir çorba pişir etkinliğine




dugurcuk corbasi 1 sicak bir corba pisir etkinligine 1kışın sofralarımızın baş tacı, soguk aylarda sabahlarıda zaman zaman çorba içtiğim olur ,uzmanlar çorbanın faydalarını methedip duruyorlar,çeşidi bol yapması kolay yemek çeşitlerimizdir çorbalarımız,işte en sevdiğim çorbalarımdan biriyle sizlerleyim,üzerine serpeceğiniz nanesiyle biraz karamelize olmuş soğanıyla,iştahla tüketeceksiniz

MALZEMELER 4-6kişilik

1,5lt su,1 su bar.+1yem.kaş.ince bulgur,1 büyük soğan yarım çay bar.miktarında

hangi yağı kullanıyorsanız,1 yem.kaş.salça (dom.salçası ve biber sal.karışık olursa)

üzerine serpmek için nane,toz veya pul biberde çok yakışıyor

YAPIMI

kaynar suyun içine düğürümüzü (ince bulgur ) atalım,kaynayınca,ocagı kısın 15 dakika pişmeye devam etsin,1cay kaş.tuzla birlikte

beri tarafta soğanları (bizim oraların tabiriyle ) sıçan dişi,yani çok küçük doğrayalım,robottanda çekince de oluyor kavurma işlemi biraz uzuyor.

yağı tavada kızdırıp soğanları ekleyelim,devamlı ama yavaşça karıştırarak soğanların kavrulmasını sağlayalım,soğan tanelerinin yarıları kahverengileşene kadar kavuruyoruz(resmini çektim ama bulamadım,borcum olsun) salçayı ilave edip ocağı hemen söndürelim,tavada o kızgınlıkla salçayı kavurmak yeterli,çorbanın suyundan bir kaç kepçe tavaya ilave edip karıştıralım,sonra tüm sosumuzu çorbaya döküp karıştırıp,bi 15 dak.dinlendirip nane ve keyfimizce süsleyelim.KUTSALSOFRA AFİYETLER DİLER



No comments:

Post a Comment