MALZEMELER
100 gr.kadar kıyma
1 adet büyük havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
4 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
-İlk iş olarak kıymaya tuz ve karabiber ekleyip tatlandırarak minik köfteler yuvarlayıp kenarda bekletiyoruz.
-Tenceremize havucumuzu minik küpler halinde doğrayıp sıvıyağla soteliyoruz.
-Havucumuz sararınca üstüne et suyumuzu ilave edip yaklaşık 5 dakika kaynatıp bezelye ve yuvarladığımız köfteleri atıp çorbamızı kaynamaya bırakıyoruz.
-Bu arada derin bir kasede yoğurt,yumurta sarısı ve unu iyice çırpıyoruz.
-Çorbamız özleşmeye başlayınca suyundan kepçeyle alıp yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırarak kaynayan çorbaya yavaşça ilave ediyoruz.
-5 dakika daha kaynatıp altını kapatıp servis yapıyoruz.
-Servis sırasında üstüne nane ve pulbiber yakılıp servis yapıyoruz.
-Ben o haliyle resmini çekmeyi unuttum:)))
AFİYET ŞİFA OLSUN...
No comments:
Post a Comment