Saturday, October 19, 2013

4 MEVSİM ÇORBASI


BU tarifi televizyondan almıştım bir yarışmada birinci seçilmiş çok besleyici ve lezzetli tavsiye ederim



4 mevsim corbasi 14 mevsim corbasi 2MALZEMELER

1 çay bardağı buğday

1 çay bardağı nohut

250 gram kıyma

1 ortaboy soğan

1 havuç

1 kabak

3 kaşık yemek kaşığı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 yemek kaşığı tereyağ

pulbiber, nane

sıcak su veya etsuyu

YAPILIŞI

Buğday ayıklanıp, yıkanır, soğuk su ile ateşe konup bir taşım kaynatılır,kapağı kapatılıp ateşten alınır. Nohutlar soğuk su ile ıslatılır, sabah buğday ve nohut ayrı ayrı pişmeye bırakılır,pişen nohutların kabukları soyulur bekler.Soğanın yarısı rendelenir tuz, karabiber, kıyma ile yoğurulur, küçük köfteler yapılır, teflon tavada sıvıyağda köfteler kızartılır, soğanın kalan yarısı küçük doğranıp köfteleri kızarttığımız yağda kızartılır, havuç küp küp doğranır soğana ilave edilip kavrulur, kabakta küp küp doğranıp ,soğan ve havuça eklenip iyice yumşayıncaya kadar kavrulur, bütün malzemeler birbirine katılır, sıcak su veya et suyu ile çorbanın suyu ayarlanır, yoğurt 2 kaşık un ile iyice karıştılıp çorbanın suyundan katılıp ılıtılır, yavaş yavaş çorbaya katılıp bir iki dakika kaynatılır, nanesi eklenir , eriyen tereyağlı kırmızı biber çorbanın üzerine gezdirilip sıcak servis yapılır.

No comments:

Post a Comment