Sunday, September 1, 2013

yayla çorbası



yayla corbasi 1


enfes mis gibi yayla çorbası..


Gerçektende çok lezzetliydi ya ben çorba özlediğimden yada içindeki eşsiz malzemelerden dolayı, sebeb ne olursa olsun yayla çorbası, çorbalarımızın en haslarından biri..


Et suyu kullanmanızı tavsiye ederim tadı çok daha farklı oluyor. Yakın zaman da et suyu nasıl yapılır ve saklanılır bu şekilde post hazırlamayı düşünüyorum çünkü bir çok yemeğimizde kullanıyoruz..



 


1 çay bardağı pirinç


1 lt su


Pirinci 2-3 su yıkayın ve pirinçler dağılana kadar 1 lt suda haşlayın.


 


2 su bardağı yoğurt


1 tane yumurta sarısı


2 yemek kaşığı un


1/2 lt et suyu yada normal su


tuz


 


Tüm malzemeyi çok iyi karıştırın. Kaynayan pirinç suyundan azar azar koyarak ılıştırın ve karıştırın. Sonra çorbaya ekleyin. 1 ym kaşığı tereyağ ekleyip kaynatın.


 


Servis yapacağınız zaman 2 ym kaşığı tereyağı eritin 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip kızdırın ve çorbanın üzerine dökün sıcak sıcak servis yapın.


 



yayla corbasi 2


yayla çorbası


No comments:

Post a Comment