Sunday, September 1, 2013

köfte çorbası


1 Haziran 2012


kofte corbasi 1



Köfte çorbası yeşil mercimekli, patatesli, nohutlu veya sade yapılır. Sade yapılan köfte çorbası içerisinde bulgurlu veya pirinçli küçük misket köfteler kullanılarak, domates salçası ile tatlandırılır. Ayrıca köfte çorbası istenirse yuğurt, yumurta ve un ile hazırlanan sos ile terbiye edilir ve kuru nane ile aromalandırılır. 1 bardak kuru nohut haşlanırsa, 2 bardak haşlanmış nohut çıkar. Tarifim nohutlu köfte çorbası ile ilgilidir.






köfte çorbası malzemesi


200 gr. dana kıyma


iki bardak haşlanmış nohut


bir orta boy soğan


bir kahve fincanı köftelik bulgur


beş kaşık zeytinyağı


bir kaşık domates salçası


karabiber, kimyon


tuz, un, su






köfte çorbasını yapılması


soğanı rendeleyin


kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, karabiber, kimyon,


1 çay kaşığı tuz ile köfteyi yoğurun ve misket köfteler hazırlayın


köfteleri un serpilmiş tepsi içerisine alın


tencerede 6 bardak suyu kaynatın


kaynayan su içerisine köfte ve nohutu ilave edin ve karıştırın


tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapayın


tencereyi ağır ateşte 30 dakika süre ile kaynatın


süre bitiminde yağ içerisinde salçayı kavurun


ardından karışımı çorba tenceresine dökün, çorbanın tuzunu ayarlayın


ve ardından dilediğiniz gibi servis yapın.






afiyet bal şeker olsun







No comments:

Post a Comment