1 Haziran 2012
Köfte çorbası yeşil mercimekli, patatesli, nohutlu veya sade yapılır. Sade yapılan köfte çorbası içerisinde bulgurlu veya pirinçli küçük misket köfteler kullanılarak, domates salçası ile tatlandırılır. Ayrıca köfte çorbası istenirse yuğurt, yumurta ve un ile hazırlanan sos ile terbiye edilir ve kuru nane ile aromalandırılır. 1 bardak kuru nohut haşlanırsa, 2 bardak haşlanmış nohut çıkar. Tarifim nohutlu köfte çorbası ile ilgilidir.
köfte çorbası malzemesi
200 gr. dana kıyma
iki bardak haşlanmış nohut
bir orta boy soğan
bir kahve fincanı köftelik bulgur
beş kaşık zeytinyağı
bir kaşık domates salçası
karabiber, kimyon
tuz, un, su
köfte çorbasını yapılması
soğanı rendeleyin
kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, karabiber, kimyon,
1 çay kaşığı tuz ile köfteyi yoğurun ve misket köfteler hazırlayın
köfteleri un serpilmiş tepsi içerisine alın
tencerede 6 bardak suyu kaynatın
kaynayan su içerisine köfte ve nohutu ilave edin ve karıştırın
tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapayın
tencereyi ağır ateşte 30 dakika süre ile kaynatın
süre bitiminde yağ içerisinde salçayı kavurun
ardından karışımı çorba tenceresine dökün, çorbanın tuzunu ayarlayın
ve ardından dilediğiniz gibi servis yapın.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment