Bugünlerde hava güneşli ama buz gibi soğuk.
Dışarıya çıkıp, eve döndüğünüzde sıcacık bir çorba bu soğuk havalarda çok iyi oluyor.
İçinde sebze olan çorbaları taneli bırakabileceğiniz gibi blenderden geçirip, pürüzsüz bir şekilde de servis yapabilirsiniz.
Dereotunu veya herhangi bir yeşilliği çorba ile birlikte uzun uzun pişirirseniz rengini kaybeder.
Çorbanın pişmesine yakın yeşilliği ilave edin ki, renginden bir şey kaybetmesin.
Bu tarifte kereviz tek başına yer aldı ama içine havuç, patates gibi farklı malzemelerde ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI;
Malzemeler;
1 adet saplı ve yapraklı kereviz,
1 adet kuru soğan,
2 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı (tepeleme dolu) un,
4-5 dal dereotu,
Kereviz yaprakları ve sapı,
Tuz, zeytinyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası.
TARİFİ;
Kerevizin sapını ve maydanoza benzeyen yapraklarını kesip, yıkayın.
Kerevizin kabuğunu soyun, yıkayın, rendeleyin.
Tencereye riviera zeytinyağından 3-4 kaşık dökün.
Küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyip biraz kavurun.
Soğanların üzerine rendelediğiniz kerevizleri ekleyip, biraz daha kavurun.
İnce ince doğradığınız kereviz sapını tencereye ekleyin.
Üzerine 2 su bardağı su ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kaynatın.
Unu sütn içinde topaksız oluncaya kadar karıştırın.
Kaynayan sudan 1 kepçe alıp, unlu süte ekleyin.
Ilınan meyaneyi karıştıra karıştıra çorbaya ekleyin.
İnce ince doğradığınız kereviz yapraklarını ve dereotunu ekleyin.
Çorbanızın tuzunu damak tadınıza göre ilave edip, 1-2 taşım daha kaynatın.
Çorbayı isterseniz bu hali ile isterseniz blenderden geçirerek pürüzsüz bir halde servis edebilisiniz.
Üzerine biraz zeytinyağında pişirdiğiniz salça dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eminönü'nde ki evcil hayvan pazarını, çeşit çeşit tohumların ve renk renk çiçeklerin bulunduğu bitki pazarını ve hazırladığım müzikli videoyu görmek için,
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Eminönü Evcil Hayvan ve Bitki Pazarı
No comments:
Post a Comment