Monday, September 2, 2013

ÇORTU ÇORBASI (VAN YÖRESİ)



cortu corbasi van yoresi 1
 Malzemeler:

* 1 kase aşurelik buğday

* 1 küçük kase nohut

* 1 tane  yemeklik doğranmış kuru soğan

* 250 gr kemikli koyun eti veya koyun kemiği

* 2-3 diş sarımsak

* 1 kase doğranmış lahana turşusu

* 1 kase turşu suyu

* 1 fiske limon tuzu

* 1 yemek kaşığı salça

* 1 yemek kaşığı tereyağ

* Tuz, baharat çeşitleri


cortu corbasi van yoresi 2
 Yapılışı: Düdüklü tencere içinde soğanı tereyağ ile iyice kavurun,kemikli etide kavurun, salça, sarımsağı ilave edin, akşamdan ıslanmış buğdayı, nohutu ve diğer bütün malzemeleri ilave edin, üzerini örtecek kadar sıcak su ve turşu suyu koyun düdüklüde iyice helmelene kadar pişirin. Servis sırasında isterseniz üzerine acı biberli tereyağ yakabilirsiniz.

Afiyet Şeker Olsun...


cortu corbasi van yoresi 3
 NOT:

* Bu yemek Van yöresine ait bir çorbadır.

* Bitlis yöresine ait ÇORTU köftesinin daha farklısı,

* Van yöresinde,çorbanın dibine kemikli et veya kaburğa kemikleri konulur.

* Bir kış çorbasıdır, insanlar evlerinde bulunan her malzeme ile çorba yapmaktadır.

* İçine istediğiniz her türlü baharatı koyabilirsiniz.

* İsterseniz  üzerine nanede yakabilirsiniz.

* Çok besleyicidir.

* Etiniz yoksa kıyma ile de yapabiliriniz.

* İçine et yerine et suyu tablet atabilirsiniz.

* Çorbanın içine turşu suyuda koyabilirsiniz.

* Çorbanın ekşi olması için biraz limon tuzu konmalıdır.

* Yerken limon ekleyebilirsiniz.

* Üzerine taze nanede yakışıyor.

* Bol etli ve yağlı olursa daha leziz oluyor..




HIRSIZ GİRER BULDUĞUNU ALIR, YANGIN GELİR HEPSİNİ ALIR cortu corbasi van yoresi 4

No comments:

Post a Comment