* 1 kase aşurelik buğday
* 1 küçük kase nohut
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 250 gr kemikli koyun eti veya koyun kemiği
* 2-3 diş sarımsak
* 1 kase doğranmış lahana turşusu
* 1 kase turşu suyu
* 1 fiske limon tuzu
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, baharat çeşitleri
Afiyet Şeker Olsun...
* Bu yemek Van yöresine ait bir çorbadır.
* Bitlis yöresine ait ÇORTU köftesinin daha farklısı,
* Van yöresinde,çorbanın dibine kemikli et veya kaburğa kemikleri konulur.
* Bir kış çorbasıdır, insanlar evlerinde bulunan her malzeme ile çorba yapmaktadır.
* İçine istediğiniz her türlü baharatı koyabilirsiniz.
* İsterseniz üzerine nanede yakabilirsiniz.
* Çok besleyicidir.
* Etiniz yoksa kıyma ile de yapabiliriniz.
* İçine et yerine et suyu tablet atabilirsiniz.
* Çorbanın içine turşu suyuda koyabilirsiniz.
* Çorbanın ekşi olması için biraz limon tuzu konmalıdır.
* Yerken limon ekleyebilirsiniz.
* Üzerine taze nanede yakışıyor.
* Bol etli ve yağlı olursa daha leziz oluyor..
HIRSIZ GİRER BULDUĞUNU ALIR, YANGIN GELİR HEPSİNİ ALIR
No comments:
Post a Comment