Sunday, September 1, 2013

SÜTLÜ KABAK ÇORBASI



sutlu kabak corbasi 1


Herkesi iyi akşamlar  sevgili dostlar, İnşallah iyisinizdir, eh ben de iyi olmaya çalışıyorum, günlerim gittikçe azalıyor ve sanki daha çok halsizleşiyorum. Yüce Rabbim ikimizi de sağlıcakla kurtarsın İnşallah.


Biliyorsunuz kabak her bakımdan çok faydalı bir sebze.Sindirim için,bağırsaklarımız için çok sağlıklı.Ayrıca diyet yapanların başta tercih etmeleri gereken bir sebze.


Çorbalar genelde hepimizin sofrada vazgeçilmezi. Hele kışın önden bir kase çorba olmazsa olmazlarımızdan değil mi?


Bu yüzden her türlü sebzeyle, bakliyat çeşidiyle, etiyle, terbiyesiyle  denemediğimiz çorba çeşidi kalmıyor. Bu da onlardan biri işte. Sebzesi, sütü içinde ve çok yumuşak bir tadı var, damağınızda çok hoş bir lezzet bırakıyor. Buyrun paylaşalım:






Malzemeler:






4 adet iri boy kabak


1 adet soğan


3 diş sarımsak


3 bardak su


2 bardak süt


1 kaşık un


1 kaşık tereyağ


bir tutam dereotu


tuz, karabiber






Yapılışı:






Önce arkadaşlar kabakları bir güzel yıkayın ve kabuklarını soymadan küp şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları da aynı şekilde doğrayın. Sonra bunları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatmaya başlayın.


Bir tavada 1 kaşık tereyağda unu kavurmaya başlayın, kavrulunca üzerine soğuk sütü ekleyin karıştırın. Biraz


karıştırdıktan sonra tenceredeki kabağa ekleyin. Birlikte iyice yumuşayana kadar pişirdikten sonra bir tutam da dereotu ekleyin ve blendırdan geçirin.


En son tuz ve baharatlarını ekleyin.


Çok lezzetli bir çorba olduğunu söyleyebilirim, afiyetler olsun.
Hepinize dertsiz, tasasız, sağlıklı, huzur dolu günler diliyorum, sevgilerimle, sağlıcakla kalın...

No comments:

Post a Comment