Sunday, September 1, 2013

Kereviz Çorbası Tarifi














KEREVİZ   ÇORBASI






kereviz corbasi tarifi 1
MALZEMELER

3 Adet kereviz,

2 Yemek kasigi limon suyu,

2 Yemek kasigi tereyagi,

2 Yemek kasigi silme un,

3 Su bardagi et suyu,

Tuz, karabiber,

YAPILIŞI

Kerevizleri elma gibi soyup yikayin. Iri parçalar halinde dograyip limon

suyu ve 1 su bardagi kaynar su ile tencerede 10-15 dakika pisirin.

Haslanmis kerevizleri suyu ile birlikte sicak sicak rondonun içine koyup

karistirarak püre yapin. Dereotlarini da ekleyip tekrar karistirin.

Bosalan tencerede unu yag ile kavurun. Et suyunu isitin,ilik haldeki et

suyunu veya ayni miktar suyu yedirerek kavrulmus una ekleyin.

Tuz,karabiber ve kereviz püresini ekleyip bir tasim kaynatin.

Sicak sicak servis yapin.



No comments:

Post a Comment