Monday, September 16, 2013

SOĞUK AYRAN ÇORBASI:








Günaydın:))Bir haftayı daha nihayetlendirdik.Mübarek cumanın rahmeti ve bereketi  hepinizin,hepimizin üzerine  olsun diyerek yazın sıklıkla tükettiğimiz ayran çorbası tarifime geçmek istiyorum..


so uk ayran corbasi 1
                                        

                                                           SOĞUK AYRAN ÇORBASI

                       

     

              MALZEMELER:

2su bardağı aşurelik buğday(gendime),

8 bardak su,

Kekik,

Maydanoz,

Nane,

1 tatlı kaşığı tuz,

3 yemek kaşığı sıvı yağ

                  

              HAZIRLANIŞI:

    Buğdaylar,bol su ile unu gidene kadar yıkanır.Düdüklü tencereye konularak 8 su bardağı su ilave edilerek  yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.(su miktarı fazla gelmesin,buğdaylar pişerken ve beklerken suyu çekiyor)

  Ayrı bir tavada yeşillikler  sıvı yağda çevrilerek pişen buğdayların üzerine bir kısmı dökülür,tuz ilave edilerek özünü alması için 5 dakikada bu şekilde tencerenin kapağı açık kaynatılır.

  1 kilo ayran (yoğurdu düzleyerek az su katıp kendinizde yapabilirsiniz)çorbanın ilk kaynarı gittikten sonra azar azar ama sürekli karıştırarak çorbaya ilave edilir.Tavada kalan yeşilliklerde üzerine dökülerek karıştırılır.

   Sıcak servis edilebileceği gibi en çok bu yaz günlerinde soğuk tercih edilir.

                                                                                       AFİYET OLSUN..

   Keyifli,gönlünüze göre geçirebileceğiniz bir hafta sonu diliyorum hepinize..HOŞ ÇAKALIN:))



No comments:

Post a Comment