Herkese Merhabalar,bugun size guzel bi corba tarifiyle geldim .
Ramazan deyince akla corba geliyor havalar sicak yada soguk olsun yine cok evde ilk yeri corba aliyor.
Bu corba tarifim ise taaa kistan kalma hatta Turkiye'ye gitmeden once yapmistim,gelincede blogla ilgilenemeyip kaldi kenarda ,artik ekleyim derken yaz geldi dedim yok yazin sicak corba tuketilmez ama Ramazan ayindayiz hava soguk sicak farketmez corba zamani gelmisti artik ve tam zamaniydi eklemenin :)
Ismindende anlasildigi gibi bu bir Fransiz corbasi ,yapmadan once dedim icinde bol miktarda sarimsak var aceba yapsam nasil olur diye tereddut ettim ve sonradan zaten sarimsaklar pisiyo okadar agir bi tadi olcagini zannetmiyorum diyerek yaptim ve super bi corba oldu icindeki krema tadida ayri bi tad katti.
Sarimsak taze kullanildigi zaman daha agir tadi olur ama firinlanip pirildigi zaman tadi agir olmuyor ,hatta bu sarimsak puresini genelde Fransada ekmek uzeri surulup yeniliyor cok guzel oluyor, corbanin icinde hayli hayli kullanilir :) siz yine agir olacagini dusunurseniz bir bas sarimsak kullanabilirsiniz,orjinal tarifinde 3 bas sarimsak kullanilmisti ben 2 bas olarak kullandim.
Sarimsak bilirsinizki cok faydali, faydalari yazmakla bitmez buyuzden kesinlikle tavsiye ediyorum mutlaka deyin begenilmese bile sifa niyetine icmek gerek.
Kullanilan Malzemeler:
2 tum kafa sarimsak
bikac kasik zeytinyag
biraz kekik
1 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi tereyag
1 tane kucuk sogan
1 litre tavuk yada et suyu yoksa dilerseniz tablet
yarim kutu kadar cig krema
tuz ve karabiber
uzeri icin:
3 kasik sivi yag
biraz kimizi toz biber
ve uzerine kizartilmis ekmek parcalari
Tarifin Hazirlasi:
2 kafa sarimsaklarin koku alta gelecek sekilde bas kismindan biraz kesiyoruz sarimsaklar gozukecek sekilde, bunlari ayri ayri aliminyum folyolara koyup uzerine biraz zeytinyag gezdirip kekik serpip folyolari iyice kapatip ,isitilmis firinda sarimsaklar yumusayana kadar pisiriyoruz (resimde goruldugu gibi) biraz sogumaya birakip sonrasinda kok kismindan sıkıp pisen sarimsaklari cikariyoruz ve catalla pure olcak sekilde eziyoruz.
Bir tencereye sivi yag ve tereyag koyup uzerine ince kiyilmis sogani koyup kavuruyoruz ,sarimsak puresinide ilave edip biraz karistirdiktan sonra et suyu yada tavuk suyunu ekleyip arada karistirarak kaynamaya birakiyoruz ,kaynadiktan sonra blendirdan iyice gecirip tekrar ocaga alip kremasini dokup birazdaha kaynatiyoruz, en son tuzunu ve karabiberini atip kapatiyoruz.
Uzerinin sosu icin bir tavaya biraz tereyag ve siviyag koyup az kirmizi biber koyup karistirdiktan sonra corbanin uzerine dokuyoruz ve kizartilmis ekmekle servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN..
Bloglarda cok sorun yasadik ve suan tamamen duzeldi ama ben bazi blog sahibi arkadaslara yorum yapamiyorum daha onceden yapiyordum simdi olmuyor, sorun bloglardanmi yoksa benden dolayimi onuda anlamis degilim.
Normalde izledigim bloglar ve yorum yaptiktan sonra herkeste otamatik profilim cikarken,bu yorum yapamadiklarimda profil secin diyor, profilde google hesabini yazip giriyorum tekrardan deniyorum yok olmuyor devamli hesap istiyor icinden bi turlu cikamadim insallah sorun bende yada blogda duzelir,blogda olsa diger blogcular ayni kisiye yorum yapiyor anlamis degilim,dur bakalim ne olcak hala devam ederse burdan artik yazarim kimlere yazamadigim.
Herkese Hayirli Ramazanlar...
No comments:
Post a Comment