Monday, September 16, 2013

etli bamya çorbası



etli bamya corbasi 1
annebal yemek blogundan çok  tatlı pasta poğaça blogu olmuş.....fark etmeden fark ettirmeden .....aslında başlarken öyle farklı bir amacım yoktu beğendiğim sevdiğim lezzetleri kaydetmek ve paylaşmaktı.....sonuç dan şunu anlıyoruz ki annebal yemek yemiyor ya da az ve öz yiyor...işi gücü sütlü tatlılar börekler kurabiyeler yemek ve yapmak olmuş......işin aslı evet yemek yapmayı daha az seviyorum ... bundan sonra daha sık ana yemek ve çorba tarifleri yazmak dileğiyle......

bu lezzetli tarif için kardeşim sümeyye ye teşekkürlerimi sunar devamını beklediğimi  belirtirim)))))))

yapılışı

200 gr çok küçük doğranmış eti(kuzu eti olursa daha güzel olur) tencerede 2 kaşık sıvı yağ ile kavurun ayrı bir tencerede su kaynatın kaynayan suya 4 avuç kuru bamya atın bamyayı koyar koymaz  1 limon suyu ilave edin yaklaşık 10 dakika kaynatın bamyaları süzüp iplerinden ayırın kavrulan ete 1 baş soğan doğrayın ve iyice kavurun 2 çorba kaşığı salça ilave edip kavurmaya devam edin bamyaları ekleyin 6 bardağa yakın su ekleyin (su miktarını  artırabilirsiniz) tuzunu ve baharatını ve yarım limon suyunu ilave edip yaklaşık yarım saat pişirin

afiyet olsun....


No comments:

Post a Comment