Allah Ne Verdiyse
- ANASAYFA
- HAKKIMDA
- ILETISIM
- Değmesin Yağlı Boya
Körili Havuclu Corba
Gönderen Allah ne verdiyse On 13 Aralık 2013 Cuma 2 yorum
Es selamü aleyküm dostlar .
Hayirli nurlu cumalar hepinize .bir corba tarifimiz var bügün tarifi bana ait .
malzeme
5 tane havuc cok iri olmayan
1 cay bardagi mercimek
1 kuru sogan orta boy
yarim cay bardagi siviyag
1,5 yemek kasigi un
1 dilim limon
yarim cay kasigi köri (curyy)
tuz karabiber
yaklasik 1,5 litre et suyu
&
1 yemek kasigi tereyag
yarim cay kasigi köri
havuclari kaziyip yikayalim
bir tencereye siviyagi ,dogradigimiz havuclari ve kuru sogani bir parmak kalinliginda limonu kesip kabuklari ile birlikte tencereye koyalim orta ateste 3-4 dakika kavuralim
tencereye unu ekleyip bir dakikaya yakin onuda kavuralim tuzu karabiberi ekleyelim
suyunu ekleyip tencereye ardindan yikadigimiz mercimegi ekleyip karistiralim
kaynamaya baslayinca körimizi ekleyelim yarim cay kasigi ama biraz tepeleme
resimde görüldügü üzere yaklasik 30 dakika kapagi acik olarak kaynatalim tasma yapabilir o sebebten kapatmiyoruz .arada karistirmayi ihmal etmeyin
pisme sonunda koyulugunu blendirdan cektikten sonra ayarlayin blendir malzemeyi incelltigi icin duru olabilir corbamiz .koyuluguna göre su ilave edebilirisniz
süzmenizi istemiyorum zira havucun posasindan faydalanmak burada gaye
zaten hissedilmeyecek nasilsa
( limonuda cikarmiyoruz icinden oda beraber cekilecek aman diyeyim lezzet orada ama dikkatinizi birseye cekeyim organik limon olmali cünkidiger limonlar üzerinde ilac kaplamasi vardir ne kadar yikasanizda saglik acisindan zararlidir )
ayri bir tencerede tereyagini eritelim .tereyagi kavrulmaya baslayinca ocaktan cekip
tekrar körimizden ekleyip
corba tenceresine ilave edelim ocakda bir bes dakika daha kaynatip
tuzu karabiberini arzumuza göre tatlandiralim
sicak sicak servise sunalim .lezzetini tatdiktan sonra dualarinizi beklerim
afiyet sifa olsun
Muhabbetle
Tweet
Pin It
No comments:
Post a Comment