MALZEMELER
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım kahve fincanı pirinç
Yarım kahve fincanı ince bulgur
1 adet kuru soğan
2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı un
10 su bardağı et veya tavuk suyu(yoksa normal su+bulyon)
Karabiber
Tuz
Nane
YAPILIŞI
-Tenceremizde sıvıyağ ile ufak doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
-Unu ekleyip karıştırarak pembeleşmesini sağlıyoruz.
-Suyumuzu karıştırarak tencereye ekliyoruz.
-Kaynayana kadar karıştırıyoruz,tuzunu ekliyoruz,bir tutam karabiber atıyoruz.
-Temizleyip yıkadığımız mercimek,pirinç ve bulguru tencereye ilave ediyoruz.
-Salçaları sulandırıp çorbamıza ekleyip arada karıştırarak mercimekler patlıyana kadar pişiriyoruz.
-Bol kuru nane serpip servis yapıyoruz,limon suyuyla yemesine doyamam:))
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment