Friday, December 6, 2013

YANINA BİR ÇORBA İLAVESİYLE GÜZEL BİR İFTAR MENÜSÜ



yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 1yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 2yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 3                                ISPANAK KAVURMASI

MALZEMELER

1kilo ıspanak

2 adet kuru soğan 


1 kase yoğurt


3 diş sarımsak 


1/2 çay bardağı zeytin yağı
tuz

YAPILIŞI

Ispanaklar ayıklanıp yıkanır ve doğranır, soğanlar yemeklik doğranıp zeytin yağında kavrulur, ıspanaklar ve tuz  ilave edilir ıspanaklar suyunu çekince 5 dakika kadar daha hafif ateşte kavrulur.

Soğuyunca sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.


yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 4
                                      HAS REVANİ


yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 5



yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 6


Malzemeler:

 14 adet yumurta

½ su bardağı buğday unu

½ su bardağı pirinç unu

Şerbet için;

4 ½ bardak su

4 su bardağı toz şeker


Yapılışı:


14 adet yumurtanın beyazı derince bir kaba alınır. Sarıları da ayrı bir yerde sonradan malzemelere eklenmek üzere bekletilir.


Şerbeti için;


4 buçuk bardak su ve 4 su bardağı toz şeker tencereye ilave edilir ve kaynatılır.

Bir çırpıcı yardımı ile yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpılır. 14 adet yumurta sarısı  da köpük gibi olan beyazların üzerine yavaş yavaş  eklenir  ve çırpma işlemine devam edilir.

1 su bardağı buğday ve pirinç unu karışımı  malzemelere eklenir ve karıştırılmaya devam edilir. Kalıbın zemini yağlanır hazırlanan revani hamuru dökülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir.

Servis kabına ters çevrildikten sonra revani  ılıkken yine ılık olan şerbeti dökülür.

Revani servise hazırdır




yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 7
                                          KABAK TATLISI


yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 8
yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 9MALZEMELER

3 kilo kabak

1,5 kilo  şeker

YAPILIŞI

Kabaklar ayıklanıp yıkanır , dilimlenir tencereye bir kat kabak bir kat şeker olmak üzere yerleştirilir, tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte hiç su konmadan pişirilmeye bırakılır .

NOT:Tencerede suyunu çekip kaynamaya başlayınca taşmaması için kapağı hafif aralanması gerekebilir .Önceden şekere yatırınca çok su salıyor o yüzden ben hiç bekletmiyorum .

su koymayada gerek yok kabaklar zaten su salıyor, kısık ateşte pişirilince sonuç çok güzel oluyor . AFİYET OLSUN










TAVUKLU PİLAV
SÖĞÜŞ SALATALIK,DOMATES,BİBER TURŞU,AYRAN


yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 10


yanina bir corba ilavesiyle guzel bir iftar menusu 11


MALZEMELER


1 adet bütün tavuk


3 su bardağı pirinç


2 su bardağı tavuk  suyu


2  su bardağı sıcak su


3 yemek kaşığı tereyağ


1 yemek kaşığı zeytinyağ


Tuz,


YAPILIŞI


Pirinç tuzlu sıcak suyla ıslatılıp bekletilir .


3 kaşık tereyağ eritilir, pirinçler yıkanıp tereyağına ilave edilir, tuzu eklenir 10 dakika kadar kısık ateşte kavrulur 2 su bardağı sıcak tavuk  suyu ve 2 su bardağı sıcak su eklenip pişmeye bırakılır,suyunu çekince temiz bir kağıt havlu örtülerek 10 dakika kadar demlenmesi beklenir bir kalıba önce etler sonra pilav eklenip iyice yerleştirilir bir servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.




No comments:

Post a Comment