Bu sabah gök gürültüleri ve çakan şimşekler eşliğinde bardaktan boşanırcasına yağan yağmurla uyandık.Üstüne bizim evin canlı alarmı küçük oğlumun sesi yükseldi,her günkü gibi saatin altı buçuk olduğunu haber verdi."Yağmurlu,kapalı bir hava,hemen kalkmayayım,biraz sabah keyfi yapayım" deme lüksüm olamıyor maalesef.Kalkıp paşanın acıkan karnını doyurdum,sonra isteği üzerine oturup oyun oynadık.Benden sıkılıp tek başına oynamaya başlayınca fırsattan istifade tarifimi yazayım dedim.
Lebeniye çorbası Gaziantep mutfağına Ortadoğu mutfağından gelmiş lezzetli ve besleyici bir çorba.Köfteleri biraz el oyalayıcı gelebilir ama sonuca değer.Çocuklarım yoğurtlu çorbaları çok sevdiğinden zevkle içiyorlar.
Tarifimi "Çorbalar Etkinliği"ni düzenleyen Çaçaron bloğa ve "Yöresel Lezzetler Etkinliği"ni düzenleyen Safiye'ye gönderiyorum.
Hepinize güzel,mutlu bir hafta dilerim,sevgiyle kalın.
Malzemeler : 300 gr.az yağlı kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 su bardağı pirinç
8 su bardağı su
1,5 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta
Tuz,karabiber,nane
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kıymaya tuz,karabiber ilave edip yoğuralım ve fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım.
- Köfteleri yapışmamaları için unlayalım.
- Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağla köfteleri kızartalım.
- Tencereye su ve pirinci alalım,pirinçler yumuşayana kadar pişirelim,sonra nohudu ve köfteleri ilave edelim.
- Ayrı bir tencereye yoğurt,un ve yumurtayı alalım,biraz tuz ilave edelim,ocakta sürekli karıştırarak ısıtalım,kaynama noktasına gelince çorbaya karıştırarak ilave edelim,tuzunu ayarlayalım,bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
- Tereyağı ve 2 kaşık sıvı yağı kızdıralım,nane ilave edelim,çorbayı servis yaparken üzerine gezdirelim.
- Afiyet şifa olsun.)
No comments:
Post a Comment