
Canlarım içinizden bir çoğunuz belki mantarın çorbası olur mu diyeceksiniz.Aslında biz buna mantar sulusu diyoruz.Bizim oralarda dağlardan toplanan doğal mantarlarla yapılır bu yemek ve tadına doyum olmaz.Tabi şimdi o doğal mantarları bulamayacağımıza göre elimizdekilerle idare edeceğiz.
malzemeler:
Yarım kg mantar,
1 tane kuru soğan,
Bir avuç kadar kurutulmuş domates veya 2 tane domates,
yarım kase haşlanmış nohut ,(miktarı isteğe kalmış)
1 tatlı kaşığı sıvı sumak ekşi veya 1çay kaşığı limon tuzu,nar ekşiside olur ,
tuz,yarım yemek kaşığı biber salçası.2 yemek kaşığı sıvı yağ
yapılışı:
Mantarlar temizlenerek suyunu bırakana kadar pişirilir . Sıvı yağ eklenir mantarlar kavrulmaya devam ederken küçük küçük doğranan soğanlar eklenir kavrulur.Domates ve salça eklenir kavrulur.Yarım litre sıcak su eklenir.Haşlanmış nohut eklenir.Biraz piştikten sonra sıvı sumak ekşi eklenir nane de ekleye bilirsiniz.Tadı ekşili paça gibi oluyor.İstenirse bir iki diş de sarımsak ezilerek eklenebilir.
Denemenizi tavsiye ederim değişik tatlar sevenlere duyrulur.
Afiyet olsunnn
No comments:
Post a Comment