
Kurutulmus dolma yazisinin sonunda hasladigim sebzelerin fazla oldugunu dolayli yoldan belirtmistim :)
E bunlari degerlendirmek lazim! Kurutulmus Biberleri Kurtarma Operasyonuna Hosgeldiniz! Hedefimiz corba yapmak ;)
Boylelikle ilk corba tarifimizi de sizlerle paylasmis oluyoruz...
Malzemeler
*Icinde 5 patates ,1 sogan,1 sarmisak haslanmis 4 bardak su :) Ben sogani ve sarmisagi ,hatta bir parca patatesi de kullandim. Ama boyle ozel bir suyunuz yoksa uzulmeyin tavuk suyu, normal su, makarna/sebze haslanmis su da olur.Sebze/makarna haslanan sularin hem besin degeri hem de lezzet acisindan corbalarda kullanilmasi taraftariyim. Karsi taraftan olup corbalari buyuk bir keyifle icenlere selam ederim!
*5 haslanmis kurutulmus Biber
*1 kasik yag cimrice davranmisim biraz sanirim :)
*2 kasik un
*Tuz
*Istenirse krema
Uzeri icin,
Arzuya gore salcali ,naneli sos
Corbamizin Hazirlanisi
1-Unu yagda kavuruyoruz.
2-Robotta ince cektigimiz haslanmis kuru biberleri ekleyip biraz kavuruyoruz
3-Patates hasladigimiz suyu ve tuzu katip kaynatiyoruz.
4- Arzunuza, evinizin donanimina gore ve amaca yonelik elektronik bir mutfak aleti ile corbayi tamamen puruzsuz bir kivama getiriyoruz.
Kivam beni tatmin ettigi icin krema eklemedim
5-Bir tasim daha kaynatip altini kapatiyoruz.
6-Salcali ,naneli sos ile de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Not: Resimde gorulen corba servisinde kullanilan kupa LamaMutfak'in ilk esyalarindandir:)
Bay Lama Turkiye'ye gelmeden evimiz icin yaptigi mini alisveriste moru sevdigimi dusunerek bu kupalardan iki tane almis...Nostalji sicak corbayla iyi gider diye dusundum ;)
No comments:
Post a Comment