Monday, December 9, 2013

Kurutulmus Biberli Corba


kurutulmus biberli corba 1

Kurutulmus dolma yazisinin sonunda hasladigim sebzelerin fazla oldugunu dolayli yoldan belirtmistim :)

E bunlari degerlendirmek lazim! Kurutulmus Biberleri Kurtarma Operasyonuna Hosgeldiniz! Hedefimiz corba yapmak ;)

Boylelikle ilk corba tarifimizi de sizlerle paylasmis oluyoruz...

Malzemeler

*Icinde 5 patates ,1 sogan,1 sarmisak haslanmis 4 bardak su :) Ben sogani ve sarmisagi ,hatta bir parca patatesi de kullandim. Ama boyle ozel bir suyunuz yoksa uzulmeyin tavuk suyu, normal su, makarna/sebze haslanmis su da olur.Sebze/makarna haslanan sularin hem besin degeri hem de lezzet acisindan corbalarda kullanilmasi taraftariyim. Karsi taraftan olup corbalari buyuk bir keyifle icenlere selam ederim!
*5 haslanmis kurutulmus Biber

*1 kasik yag cimrice davranmisim biraz sanirim :)

*2 kasik un

*Tuz

*Istenirse krema

Uzeri icin,

Arzuya gore salcali ,naneli sos

Corbamizin Hazirlanisi

1-Unu yagda kavuruyoruz.

2-Robotta ince cektigimiz haslanmis kuru biberleri ekleyip biraz kavuruyoruz

3-Patates hasladigimiz suyu ve tuzu katip kaynatiyoruz.

4- Arzunuza, evinizin donanimina gore ve amaca yonelik elektronik bir mutfak aleti ile corbayi tamamen puruzsuz bir kivama getiriyoruz.

Kivam beni tatmin ettigi icin krema eklemedim

5-Bir tasim daha kaynatip altini kapatiyoruz.

6-Salcali ,naneli sos ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Not: Resimde gorulen corba servisinde kullanilan kupa LamaMutfak'in ilk esyalarindandir:)

Bay Lama Turkiye'ye gelmeden evimiz icin yaptigi mini alisveriste moru sevdigimi dusunerek bu kupalardan iki tane almis...Nostalji sicak corbayla iyi gider diye dusundum ;)

No comments:

Post a Comment