Monday, December 2, 2013

KREMALI PATATES ÇORBASI





  Bu çorbada daha önceden yapmış olduğum patates çorbasından farklı olarak değişik sebzeler kullandım.Eklemiş olduğum süt yerine de servis esnasında krema ilave ederek lezzetlendirdim.Aynı zamanda tavuk suyu ve krema kullandığım için yağ kullanmadım.


kremali patates corbasi 1







kremali patates corbasi 2






Malzemeler : 3 adet orta boy patates

                      1 adet pırasanın beyazı

                      2 adet karnıbahar dalı (Yumurta iriliğinde iki parça yeterli)

                      1 adet havuç

                      2 diş sarımsak

                      5 su bardağı tavuk suyu

                      3-4 su bardağı su

                      Kimyon,karabiber,tuz

                     

Üzeri için    : Krema


  • Tavuk suyunu ocağa alalım.

  • Patatesleri soyalım,havucu temizleyelim,iri doğrayıp tavuk suyuna ekleyelim.

  • İri doğranmış  pırasayı,karnıbahar dallarını ve sarımsakları da ilave edelim,sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim.

  • Sebzeler pişince blendırdan geçirelim,3-4 bardak suyu ekleyelim.(Çorbanın koyuluğunu zevkinize göre ayarlamak için suyu azar azar ilave ediniz)

  • Tuz,kimyon,karabiber ilave edelim,orta ateşte çorbayı pişmeye bırakalım.

  • Çorba kaynara çıktıktan beş dakika sonra altını kapatalım.

  • Servis yaparken her kaseye bir yemek kaşığı krema ilave edelim.

  • Afiyet olsun.



                   


No comments:

Post a Comment