Tuesday, December 3, 2013

Hamurlu Gerdan Çorbası Tarifi


















GERDAN   ÇORBASI






hamurlu gerdan corbasi tarifi 1
MALZEMELER

1 Adet gerdan

6 Su bardagi su

3 Adet yumurta

3 Çorba kasigi un

3 Çorba kasigi yogurt

1 Çorba kasigi tereyag

Kirmizi tozbiber

Tuz, karabiber

Kizartmak için siviyag

Hamuru için :

3 Adet yumurta

Aldigi kadar un

Tuz

 

YAPILIŞI

Gerdani suda haslayin. Haslama suyunu baska bir tencereye alin.

Yumurta sarilari, un ve yogurdu ayri bir kapta çirpin ve kaynamakta olan

et suyuna karistirarak ekleyin. Hamur malzemelerini karistirip biraz sert bir

hamur hazirlayin. Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayip birer santim

kalinliginda kesin. Hamurlari siviyagda kizartip kaynamis et suyuna ekleyin.

Tuzunu ve karabiberini ayarlayin. Tereyagini eritip kirmizi tozbiberi ekleyin.

Hazirladiginiz sosu çorbanin üzerine gezdirin. Çorbayi kaselere alip nane

yapraklari ile süsleyin. Sicak olarak servis yapin.



No comments:

Post a Comment