Monday, December 2, 2013

Balkabağı çorbası, Trüf yağı ile



balkabagi corbasi truf yagi ile 1
Malzemeler (4 Kişilik):

50 g tereyağı

200 g tütsülenmemiş bacon, doğranmış

3 adet pırasa, doğranmış

1,6 kilogramlık balkabağı, soyulmuş, temizlenmiş, ince dilimlenmiş

150 ml beyaz şarap

1,2 litre tavuk suyu

Tuz, karabiber

150 ml ekşi krema (150 ml kremanın içine 2-3 damla limon suyu damlatın)

1 tatlı kaşığı trüf yağı

Ekmek kruton,

Yapılışı:

Tereyağını kısık ateşte eritin. Bacon’ları ilave edin. Karıştırarak, bacon’lar saydamlaşıp iyice çıtırlaşana kadar 6-8 dakika kavurun. Pırasaları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Balkabaklarını ekleyip arada karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Şarabı malzemelerin üstüne dökün ve azalana kadar kaynatın. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek kaynama noktasına getirin. Ateşi kısarak 20 dakika pişirin. Çorbayı bir patates ezici ile ezin. Ekşi krema ve trüf yağını karıştırın. Isıtılmış çorba kaselerinin içine çorbayı paylaştırın. Trüflü krema ve krutonla süsleyip servis edin.

No comments:

Post a Comment