Wednesday, December 4, 2013

AMASYA ÇORBASI--KESME ÇORBASI



amasya corbasi kesme corbasi 1


amasya corbasi kesme corbasi 2


tarifim sevgili banudan


çok lezzetli tavsiye ederim


bu tarifi gönülde yemekteyizde hazırlamıştı


sizde deneyin :)


Malzemeler:

hamur için:

1 yumurta

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

aldığı kadar un

Çorba için:

250 gr yağlı yoğurt

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı haşlanmış nohut

sos için:

3 çorba kaşığı tereyağı ve nane

Yapılışı:

Hamur malzemeleri karıştırılır. mantı hamuru kalınlığında açılır. 2 cm kalınlığında şeritler kesilir bol unlanarak üst üste dizilir ve üçgen şeklinde küçük dilimlenir. Tencereye 12 bardak su konur kaynayınca içine üçgen erişteler eklenir ve yumuşayanakadar pişirirlir. Ayrı bir kabda yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılır. kaynayan sudan az az eklenerek yoğurt ılıklaştırılır ve çorbaya karıştırılarak katılır kaynayana kadar karıştırılır pişirirlir. içine haşlanmış nohut eklenir bir tasım daha kaynatılır. tuz eklenir hazırlanan sosla ikram edilir…



No comments:

Post a Comment