Sunday, August 4, 2013

Zencefilli Yerelması Çorbası



zencefilli yerelmasi corbasi 1



Yılbaşı menüsüne alelacele çorbayı ekledim, ne zamandır aklımdan olan zencefilli yerelması çorbasını. Kıremayla terbiye edip biraz afili yapsam mı derken öylece bıraktım. Bizim evde kıremalı çorbalar pek tutulmuyor nedense.



Eveeet bir yılın daha son günü hatta son saatleri. Bizim evin kızlar gurubuyla birlikteyiz bu akşam hamdolsun. Yeni yıl tüm güzellikleriyle gelsin. Mutluluk dolu, sağlıklı günleriyle sevdiklerimizle dolu dolu geçsin…






Zencefilli Yerelması Çorbası






1 adet soğan


1 adet pırasanın beyaz kısmı


1 adet havuç


2-3 kaşık sıvıyağ


1 su bardağı tavuk suyu


3-4 su bardağı sıcak su


5-6 adet yerelması


1 kase kırmızı mercimek


1 kereviz sapı            


2 çimdik toz zencefil


Tuz


Karabiber


Pul biber –isteğe göre-






Soğan, pırasa, havuç, kereviz sapı ufak ufak doğranır. Yağda iyice çevrilir. Kabukları soyularak unlu, limonlu suya atılan yerelmaları da eklendikten sonra biraz daha çevrilir. 2 su bardağı normal suyla pişirilir. El robotundan geçirilir.  İyice yıkanan kırmızı mercimekler ve baharatlar kalan suyla birlikte tencereye konur. Pişmeye bırakılır.










No comments:

Post a Comment