Wednesday, August 7, 2013

YER ELMASI ÇORBASI



yer elmasi corbasi 1
Yer elmasını ilk kez 2 yıl önce pişirdim.

Daha önce aldığım pişirdiğim bir sebze değildi.

İlk kez pişirdikten sonra tadının güzel olduğuna kanaat getirdik, o günden beri her kış pazar alış verişlerimin içine yer elması da dahil oldu.

Yer elmasını bir de portakallı zeytinyağlı pişiriyorum o da çok güzel oluyor.

Bir de yoğurtlu kereviz salatası gibi salatasını hazırlıyorum.

Çorbasını hazırlarken rendeleyerek kullanıyorum, piştikten sonra blenderden geçirmiyorum.

Zeytinyağlı yer elması tarifi ve faydalarını yazdığım yazı burada

"Afiyetle Kalın"


yer elmasi corbasi 2
YER ELMASI ÇORBASI;

Malzemeler;

3-4 adet yer elması,

1 adet havuç,

1 adet kuru soğan,

2 su bardağı su,

2 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı un,

Tuz, sıvı yağ,

Ayrıca; 1 yemek kaşığı tereyağ.

TARİFİ;

Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda sotelemeye başlayın.

İçine rendelenmiş havucu ekleyip, onu da pişirmeye başlayın.

Yer elmasını yıkayıp, kabuklarını soyun.

Tekrar yıkayıp, rendeleyin.

Bekletmeden hemen tencereye ilave edin, biraz da yer elması ile birlikte sebzeleri pişirin.

Üzerine 2 su bardağı su ilave edin.

Su ile birlikte 5 dakika kaynatın.

Unu sütün içinde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın, çorbaya ilave edin.

Topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Tuzunu, istediğiniz baharatları (kırmızı pul biber gibi) ekleyin.

6-7 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.

1 yemek kaşığı tereyağını isterseniz çorba sıcakken tencereye ekleyin, ya da ayrıca eritip, üzerine dökün.

Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun" 


No comments:

Post a Comment