Tuesday, August 13, 2013

Yayla çorbası (buğdaylı)



yayla corbasi bugdayli 1


Yayla çorbası bizim evde çok sevilir.Bu kez buğdaylı yaptım.Buğdayı bir gece önceden sıcak suya koyup ertesi gün düdüklüde 30 dakika tutuyorum.Deepfrezde  mutlaka bulunduruyorum elimin altında..Benim için büyük kolaylık oluyor.



    Malzemeler


  • 1 su bardağı haşlanmış buğday

  • 2 su bardağı yoğurt

  • 4 su bardağı su

  • 1 yumurta

  • 1 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı teremyağ

  • 3 çay kaşığı nane

  • 2 çay kaşığı tuz



    Yapılışı






Teremyağ,tuz ve nane dışındaki malzemeleri tenceremize alıp çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar karıştırıp ocağa alıyoruz.Çırpma işlemine ara vermeden harlı ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp küçük bir tavada teremyağı eritip fokurdamaya başlayınca naneyi ilave edip karıştırıp çorbamıza ilave ediyoruz.Tuzunu da koyup karıştırıp ocağı kapatıyoruz ve kaselerimize alıyoruz.






Afiyet olsun..


No comments:

Post a Comment