Ben malzemeleri göz kararı veriyorum.
Malzemeler:
İsteğe göre kemikli eti su ekleyip düdüklü tencerede 1 saat haşlıyoruz. Sonra etleri kemikten ayırıp güzelce didkliyoruz.
Bir tencereye az zeytinyağ koyuyoruz. İçine biber salçası ekleyip kavuruyoruz. et suyunu ve didklenmiş etleri ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. İstediğiniz acı miktarına göre pul biber ekliyoruz.
1 baş sarımsak ayıklanıp güzelce dövülür, bir kenarda bekletilir.
1 adet limon suyu hazırlanır.
Kaynayan suya istediğiniz ekşiliğe göre limon ekleyip, tuzunu ayarlıyoruz yaklaşık 15 dakika kaynatıyorz, kapağı açık olarak. İndirmeye yakın dövülmüş sarımsak eklenir, altı söndürülür. Ve servise hazır.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment