Sunday, August 11, 2013

Yalancı İşkembe Çorbası



yalanci iskembe corbasi 1 İşkembe çorbasını asla içemeyen ben yalancısına bayılırım....Kremalı , salçalı ve domatesli çorbalar şöyle dursun özellikle hastayken favorim yalancı işkembe çorbası veya arpa şehriyeli tavuk çorbası 'dır. Denemediyseniz bu buz gibi havada içinizi ısıtmak için mutlaka denemenizi tavsiye ederim.



yalanci iskembe corbasi 2 Yalancı İşkembe Çorbası



1 adet tavukbudu(veya kalan tavuk etleri ve suyu)

3,5 su bardağı su

3 dolu yemek kaşığı yoğurt

1 tepeleme yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

yarım su bardağı su(ayrıca)

2 yemek kaşığı sirke

2 büyük diş ezilmiş sarmısak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Üzerine;
4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızıbiber





Öncelikle tavuğumuzu 4 su bardağı su ilavesi ile haşlıyoruz.Haşlanan tavuğumuzu tavuk suyunun içinden alıp biraz soğuması için kenarda bekletiyoruz. Bir kasede un,yoğurt,yumurta sarısı ve yarım su bardağı suyu iyice çırpıyoruz ve sıcak tavuk suyumuzdan 1 kepçe ilave ediyoruz.

Bu karışımı iyice çırparak tavuk suyumuza ekliyoruz ve kaynayana kadar arada karıştırmaya devam ediyoruz.Kenara aldığımız tavuğumuzu kemiğinden ayırıp iyice didikleyip küçük parçalara ayırıyoruz ve kaynamakta olan çorbamıza ilave ediyoruz.

Çorbanın altını kapatmaya yakın sirke,sarmısak ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ediyoruz. Çorbanın altını kapattığımızda içine tuzunu ilave edip (çorbanın kesilmemesi için bu çok önemli)10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.Servis sırasında zeytinyağında 1 çay kaşığı pul biberi biraz kızdırıp üzerine döküyoruz.

Afiyet Olsun....



No comments:

Post a Comment