Wednesday, August 7, 2013

Toyga Çorbası






  • Home

  • Tarifal2

  • Tarifal3

  • Tarifal4

  • Tarifal5

  • Tarifal6

  • Bedava Tur

  • Tarifal8

  • Tarifal9

  • Tarifal10





Tarif Al








Translate

toyga corbasi 1






Bu Blogda Ara



Yükleniyor...
toyga corbasi 1







Meta




  • Anasayfa

  • Balık Yemekleri

  • Diyet Tarifleri

  • Dolma Tarifleri

  • Dondurma Tarifleri

  • Et Yemekleri

  • Hamur İşleri

  • Havadan Sudan

  • İçecek Tarifleri

  • Kebap Tarifleri

  • Köfte Tarifleri

  • Makarna Tarifleri

  • Meze Tarifleri

  • Osmanlı Yemekleri

  • Pasta Tarifleri

  • Pilav Tarifleri

  • Pizza Tarifleri

  • Reçel Tarifleri

  • Salata Tarifleri

  • Sebze Yemekleri

  • Sitemizden Haberler

  • Sos Tarifleri

  • Tatlı Tarifleri

  • Tavuk Yemekleri

  • Turşu Tarifleri

  • Videolu Tarifler

  • Yahni Tarifleri

  • Yumurta Yemekleri

  • Yöresel Tarifler

  • Zeytinyağlı Yemekler

  • Çorba Tarifleri

  • Çoçuklar İçin

toyga corbasi 1










Toyga Çorbası

Author: LUGAS // Category: corba, corba tarifleri, kolay çorba yapımı, pratik çorba, tarif, tarif al, tarifal, çorba, çorba tarifi













toyga corbasi 4



Toyga Çorbası


çorba tarif no:2






MALZEMELER


• 1 su bardağı aşurelik buğday


• 1 Yarım su bardağı nohut


• 2 kase yoğurt


• 2-3 yemek kaşığı tereyağı


• Pulbiber, nane, tuz






TARİF


Nohutları bir gece önceden el yakmayacak kadar sıcak su ve tuz ilave ederek ıslatın. Ertesi gün nohutları ve yıkamış olduğunuz aşurelik buğdayı derince bir tencereye alıp üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su (Su sıcak olmayacak normal oda sıcaklığında olacak.) ilavesiyle kaynatın. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp buğdaylar şişene kadar bekleyin. Bu süre askari 1 saat olmak kaydıyla sizin zamananınızın çokluğuna göre 4-5 saate kadar uzayabilir.


Daha sonra üzerine kıvamını ayarlayarak isteğe bağlı 4-5 bardak sıcak su ilave edin. Bir çok çorbada olduğu gibi et suyunuz varsa hali hazırda daha güzel olur. Buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çok çekmişse tekrar istediğiniz kıvama gelene kadar sıcak su ekleyin. Çok sulu olmasın ama! Daha sonra büyük derin bir kapta yoğurdu çırpın. Üzerine kaynamakta olan çorbadan ilave edin.Bu çorbanın kesmemesi için gerekli.






Yoğurtdan çorbaya çorbadan yoğurta bir iki geçiş yaptıktan sonra yoğurtlu karışımın tamamını çorbaya ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Tuzunu ilave edin.Tereyağı tavada eritip kızartın. Pulbiber ve nane ekleyin. Ksselere aldığınız çorbanın üzerine kızarmış tereyağı gezdirip sıcak sıcak servis yapın.















No comments:

Post a Comment