Monday, August 12, 2013

Taze sogan corbasi

taze sogan corbasi 1






Allah Ne Verdiyse





  • ANASAYFA

  • HAKKIMDA

  • ILETISIM

  • Değmesin Yağlı Boya








  • taze sogan corbasi 2


  • taze sogan corbasi 3


  • taze sogan corbasi 4


  • taze sogan corbasi 5


  • taze sogan corbasi 6








Taze sogan corbasi



Gönderen Allah ne verdiyse On 13 Temmuz 2012 Cuma 18 yorum






taze sogan corbasi 7
sogaaanmi :) evet yine tezat bir corba, tarif yine bana ait dilerim beyenirsiniz 


taze sogan corbasi 8


malzeme


15 adet taze sogan


250 gr patates


2 ymek kasigi pirinc


150 gr süzme yogurt


1 kuru sogan


2 yumurta sarisi


1 kahve kasigi kekik


biraz muskat rendesi


tuz karabiber


1,250 ml et suyu yada tavuk suyu


yarim cay bardagi hakiki zeytinyag


üzerine


3 yemek kasigi zeytinyag


2 adet taze sogan



taze sogan corbasi 9


tencereye yagi koyun .üzerine temizlediginiz soganlari ve kuru sogani ince dograyip tencereye koyup biraz kavurun


soyup küp seklinde dogradiginiz patatesleri ekleyin tencereye  yaklasik bes dakika berberce kavurun



taze sogan corbasi 10


tencereye iki yemek kasigi pirinc ilave edin .kekigi ,tuzu ,karabiberi muskati ile tatlandirin  



taze sogan corbasi 11


suyunu ekleyin kaynamaya birakin. yaklasik 20 dakika pisirin .orta ateste pisirelim kapagini yarim kapatin ki


su kaybi fazla olmasin



taze sogan corbasi 12


pisen corbamizi el blendirindan cekelim hic parca kalmasin



taze sogan corbasi 13


yumurta sarilarini yogurdu bir kasede iyice karistiralim .yaklasik yarim cay bardagi sicak su ilave ederek inceltelim corbadan da  bir  kepcede ilave edip yumurtali karisima,geri hemen corbaya ilave edip karistiralim (tencereniz ocaktan alinmis olmali .)



taze sogan corbasi 14


kücük bir tavada zeytinyagini isitin .üzerine dogradiginiz soganlari atip iyice kizartin. kekik seviyorsaniz bu asmada yarim cay kasigi daha ekleyebilirsiniz



taze sogan corbasi 15


corbanizin üzerine gezdirip servise sunabilirsiniz .


afiyet olsun tezat gelsede deneyin derim ;)




Tweet




Pin It








No comments:

Post a Comment