Monday, August 5, 2013

Tavuklu Mantar Çorbası


tavuklu mantar corbasi 1

Tarifini Facebook'tan buldugum oldukca besleyici bir corba..

Malzemeler:

½ tavuk gogsu, haslanmis

1 halka halka dogranmis havuc

1,5 litre su

200-250 gr ince dogranmis kultur mantari

2 yemek kasigi tereyagi

2 yemek kasigi tepeleme un

2 su bardagi sut

1 yemek kasigi tuz (corba icin)

2 cay kasigi tuz (tavugu haslamak icin)

½ demet dereotu, ince ince dogranmis ya da 2 cay kasigi kuru dereotu

2 yemek kasigi sivi yag

1. Tavuk gogsunu havuclarla birlikte 2 cay kasigi tuz ilave ederek yaklasik 1,5 litre su icinde haslayin. Tavuk ve havuclar yumusayinca kalan suyu bir kaseye alip, corbada kullanmak icin ayirin. Haslanmis tavugu biraz soguyunca, kup kup dograyin.

2. Tereyagini bir tavaya alin ve dogranmis mantarlari, bir tutam tuz ilave ederek kisik ateste, yumusayana dek, 8-10 dakika pisirin.

3. Buyuk bir tencereye, 2 yemek kasigi sivi yag ve unu koyup, dusuk ateste 2-3 dakika kavurun. Un-yag karisimi sararmaya basladigi zaman, sutu, tuzu ve tavugun haslama suyunu ilave edin. Puruzsuz bir corba elde etmek icin guzelce karistirin.

Son olarak, tavuk parcalarini, havuclari ve mantarlari ilave edin. Ara sira karistirarak, 8-10 dakikak isik ateste pisirin. Corbaniz hazir oldugu zaman uzerine kiyilmis dereotunu ilave edin, karistirin ve servis yapin.

Afiyet olsun!

No comments:

Post a Comment