Saturday, August 10, 2013

Süleymaniye Çorbası



suleymaniye corbasi 1










Güzeller güzeli nisanla geldi bahar, bereketiyle, bolluğuyla, dengeleriyle geldi şükürler olsun. Bir parça sevgi, bir parça barış,  bir parça sağlık derken gene rengarenk olacak her yan. İçim içime sığmıyor, evet bu bahar güzel olacak ısıtacak, rengarenk umutlarıyla sarıp sarmalayacak, gülen gözlerle dökülen sözcükler aydınlatacak her yanımızı...







Süleymaniye Çorbası


(Tarif;Hayat Dolu Sofralar – Tülin Doğruer)






1 su bardağı mercimek


1 adet havuç


1 adet patates


1 adet kabak


1 adet  soğan


2 diş sarımsak


300 gr ıspanak


2 yemek kaşığı tereyağı


5-6 su bardağı su (tavuk suyu kullandım)






Köftesi için;


200 gr kıyma


Tuz


Karabiber


1 çorba kaşığı un






Mercimek haşlanır, suyu süzülür. Havuç, patates, soğan rendelenir. Ispanak da iyice yıkandıktan sonra ince doğranır. Sebzeler tereyağında kavrulur.  Ayrı bir yerde kıyma tuz ve karabiberle yoğrulur. Minik köfteler yapılarak, una bulanır. tavada hafif kızartılır. Haşlanmış mercimek sebzelerin üzerine konur. Sıcak su da eklendikten sonra kaynatılır. Kıyma eklenir. 10 dakika kısık ateşte pişirildikten sonra servis edilir. 


No comments:

Post a Comment