Sunday, August 11, 2013

SOĞUK ÇORBADA GÜNCELLEME VAR !



so uk corbada guncelleme var 1





Ne zamandır aklımda.. Ramazan ayı hatta yaz mevsiminin başından beri de istatistiklerde en çok okunan ve google'da en çok arananlarda çıkmaya başladığından beri de niyetleniyorum aslında ama bir türlü denk gelmiyor. Dün akşam gelen konuklarıma hazırladığım iftar menümde yer alınca hemen bir iki kare pozladım soğuk çorbayı ve böylelikle bir beğenmediğim tarif fotoğrafını daha yenilemiş oldum :)




Dünkü anektodumu anlatayım bari :) Çorba kaselerini mutfakta iftara bir iki dakika kala doldurup masaya koydum. Gelen arkadaşlarımızdan biri yemeğe başlarken çorbadan bir kaşık aldı ve üflemeye başladı. Enginciğim misafire sordu: "Neden üflüyorsun?" Arkadaşın cevabı :"Sıcaktır.." :) ve diyalog şöyle devam eder... "Oğlum o soğuk çorba, dumanı yok üzerinde görmüyor musun?" Arkadaşın cevabı: "Erken mi koydunuz neden soğudu?"




Özellikle yaz iftarlar sofralarına güzel bir başlangıç soğuk çorba, hem pratik hem de ferahlatıcı bir alternatif. Ben nohut ve buğdayı bolca haşladım, buzluğuma porsiyon stoklar yaptım. Kullanacağım zaman sadece sıcak su ile yıkayıp süzüyorum.. Siz de denemelisiniz..




Afiyetle, sağlıkla



No comments:

Post a Comment