Wednesday, August 21, 2013

şehriyeli sarı mercimek çorbası


22 Aralık 2012

sehriyeli sari mercimek corbasi 1



Çorbanızı ister sarı mercimekle yapın, isterseniz kırmızı mercimekle yapın farketmez. Çorbanızı kıvamlı severseniz, tarifimdeki gibi un ile kıvamını artırın. Kıvamı artırılan çorba bir gün bekletilirse, aynen hazır çorbalara benzer ve katılaşır. Bu nedenle tek seferde tüketilecek çorbalar için kıvamını artırmak iyi bir yoldur. Seçim sizin, çorbanızı afiyetle için. 






şehriyeli sarı mercimek çorbası malzemesi

bir çay bardağı sarı mercimek

iki kaşık arpa şehriye

bir kaşık tereyağ

iki kaşık zeytinyağı

yarım kaşık domates salçası

yarım kaşık biber salçası

bir soğan, bir kaşık un

karabiber, tuz

kuru nane, su



şehriyeli sarı mercimek çorbası'nın yapılışı

yağ içinde soğanı kavurun

üzerine sıra ile şehriye, un, salça ve kuru naneyi ilave edin, kavurun

ardından mercimek, 6 bardak sıcak su, karabiberi katın ve karıştırın

kapağı aralıklı kapatın

ağır ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin

ardından tuzunu ayarlayın ve servis edin

afiyet bal şeker olsun







No comments:

Post a Comment