22 Aralık 2012
Çorbanızı ister sarı mercimekle yapın, isterseniz kırmızı mercimekle yapın farketmez. Çorbanızı kıvamlı severseniz, tarifimdeki gibi un ile kıvamını artırın. Kıvamı artırılan çorba bir gün bekletilirse, aynen hazır çorbalara benzer ve katılaşır. Bu nedenle tek seferde tüketilecek çorbalar için kıvamını artırmak iyi bir yoldur. Seçim sizin, çorbanızı afiyetle için.
şehriyeli sarı mercimek çorbası malzemesi
bir çay bardağı sarı mercimek
iki kaşık arpa şehriye
bir kaşık tereyağ
iki kaşık zeytinyağı
yarım kaşık domates salçası
yarım kaşık biber salçası
bir soğan, bir kaşık un
karabiber, tuz
kuru nane, su
şehriyeli sarı mercimek çorbası'nın yapılışı
yağ içinde soğanı kavurun
üzerine sıra ile şehriye, un, salça ve kuru naneyi ilave edin, kavurun
ardından mercimek, 6 bardak sıcak su, karabiberi katın ve karıştırın
kapağı aralıklı kapatın
ağır ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
ardından tuzunu ayarlayın ve servis edin
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment