Sebze çorbası...
Malzemeler:
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük patates
- 1 adet küçük kabak
- 2 diş sarımsak
- dereotu-maydanoz-nane
- et suyu(biradet kalçalı butu haşlayıp )
- tuz
Terbiyesi için:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 kaşık un
Yapılışı:
Öncelikle eti bir dilim limon ve küçük soğanla haşlayalım.
Sıvıyağ koyduğumuz tencere rendelediğimiz havucu (diriliğini kaybetmeden) kavuralım,
Patates,kabak ve sarımsağı ekleyelim bir dakika kavurma işlemini yapıp eti ,etsuyunu ilave edelim
bir taşım kaynatalım,
Derin bir kasede yoğurt ,yumurta ,un ve bir çay bardağı su ile karışımı çırpalım
Hafif ateşte kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp terbiyeye karıştıralım, çorbanın içine dökelim
sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım,üzerine ince kıydığımız yeşilikleri ilave edelim ,çorbamız hazır.
No comments:
Post a Comment