Monday, August 19, 2013

NOHUTLU MANTI ÇORBASI



nohutlu manti corbasi 1


MALZEMELER

Yarım kilo mantı

250 gram nohut

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

2 kaşık tereyağ

YAPILIŞI

Nohut akşamdan ıslatılır, pişrileceği zaman iyice yıkanıp temiz su ile kaynamaya bırakılır, (pişerken üzerinden köpükleri devamlı alınırsa gaz yapmaz )nohut piştikten sonra suyunu dökmeyip  bekletiyoruz.

Mantıyı kaynayan tuzlu suda haşladıktan sonra 1 su bardağı soğuk su ekleyerek ateşi kapatıp biriki dakika bekletiyoruz,  nohutu suyu ile mantılara  ilave ederek  karıştırıp servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve erittiğimiz tereyağına pulbiber ilave ederek mantıların üzerlerine döküp nane serperek servis ediyoruz

NOT:(Çok sulu olmayacak şekilde pişrilirmeli )

Mantıları gelinim Elif yapıyor Çok güzel oluyor, hepsi bir boy ellerine sağlık Elifim .

No comments:

Post a Comment