1 Su bardağı haşlanmış buğday
1 Su bardağından biraz daha az haşlanmış mısır
1 kg yoğurt
1 Su bardağına yakın su
Bir kaç dal dereotu
1 Yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber, tuz...
Hazırlanışı:
*Buğday bir gece önceden ıslatılır. Sabah suyu süzüldükten sonra bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte iyice yumuşayana kadar pişirilir. (yaklasik 20-25 dakika kadar) Pişen buğdayların suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Daha önceden haşlanmış olan mısırlar soğutularak gereken ölçü kadarıyla ayıklanır. (bu arada isterseniz konservede kullanabilirsiniz)
*Yoğurt derin bir kasede su ve tuz ilavesiyle birlikte bir çırpma teli yardımıyla karıştırılır. Daha sonra içine buğday, mısır ve kıyılmış dereotuda katılarak iyice harmanlanır.
* Son olarakta üzerine tereyağ ve pulbiberle hazırlanan sos eklenir. Dilerseniz yağ kullanmadan sadece pulbiberde serpebilirsiniz.
* Soğuk çorbaniz hazır..... Afiyetle kalın....:)
No comments:
Post a Comment