Monday, August 12, 2013

MISIRLI SOĞUK ÇORBA




misirli so uk corba 1




Malzemeler:



  • 1 Su bardağı haşlanmış buğday


  • 1 Su bardağından biraz daha az haşlanmış mısır


  • 1 kg yoğurt


  • 1 Su bardağına yakın su


  • Bir kaç dal dereotu


  • 1 Yemek kaşığı tereyağ


  • Pulbiber, tuz...



Hazırlanışı:






*Buğday bir gece önceden ıslatılır. Sabah suyu süzüldükten sonra bir tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su ilavesiyle birlikte iyice yumuşayana kadar pişirilir. (yaklasik 20-25 dakika kadar) Pişen buğdayların  suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Daha önceden haşlanmış olan mısırlar soğutularak gereken ölçü kadarıyla ayıklanır. (bu arada isterseniz konservede kullanabilirsiniz)






*Yoğurt derin bir kasede su ve tuz ilavesiyle birlikte bir çırpma teli yardımıyla karıştırılır. Daha sonra içine buğday, mısır ve kıyılmış dereotuda katılarak iyice harmanlanır.






* Son olarakta üzerine tereyağ ve pulbiberle hazırlanan sos eklenir. Dilerseniz yağ kullanmadan sadece pulbiberde serpebilirsiniz.






* Soğuk çorbaniz hazır..... Afiyetle kalın....:)







No comments:

Post a Comment