Thursday, August 8, 2013

MERCİMEK ÇORBASI


mercimek corbasi 1

Malzeme;

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 ad.kuru soğan

1 ad.havuç

1 ad.patates

2,5 lt.su

tuz-kimyon

Üzeri için;

1 ad. soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı

kırmızı pul biber

Mercimek yıkanır ve diğer malzeme hazırlanan kadar ıslatılır. Soğanın kabuğu soyulur ve ortadan dörde bölünür. Patates soyulur dörde bölünür. Havuç kazılır ve hepsi yıkanarak düdüklü tencereye konur. Su, tuz, kimyon ve suyu süzülen kırmızı merceimek ilave edilerek orta ısıdaki ocağa konur. Kaynamaya başlarken üzerinin köpüğü alınır ve kapağı kapatılır. 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Basıncı sona erince düdüklü tencerenin kapağı açılır. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra blenderden geçirilir.

Diğer taraftan bir tavaya zeytinyağı konur ve küp doğranan soğan pembeleşene kadar yağda kavrulur. Kavrulan soğan mercimek çorbasına ilave edilir. Kırmızı pul biber ekilerek sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

No comments:

Post a Comment