Sunday, August 11, 2013

KREMALI HAVUÇ ÇORBASI


kremali havuc corbasi 1Kış geldi, çorba tariflerine ağırlık vermek gerek diyeceğim ama İstanbul bu aralar bahardan kalma günler yaşıyor.

Doğalgaz harcamadığımız için, hava güzel olduğu için, poyraz sayesinde çamaşırlar çabucak kuruduğu için durumdan şikayetçi değilim ama her mevsim kendi zamanın da güzel.

"Afiyetle Kalın"

kremali havuc corbasi 2KREMALI HAVUÇ ÇORBASI;

Malzemeler;

3 adet havuç,

1 adet patates,

1 yemek kaşığı un,

1 küçük paket krema,

1 tutam dereotu,

4-5 kaşık zeytinyağı,

Tuz.

kremali havuc corbasi 3TARİFİ;

Havuçları ve patatesi yıkayıp, dış yüzeyini kazıyıp, ayrı ayrı rendeleyin.

Dibine yağ döktüğünüz tencerede önce havuçları kavurmaya başlayın.

Havuçlar biraz kavrulunca, patatesleri ekleyin.

Biraz da patateslerle kavurup, 1 yemek kaşığı un ekleyin.

Sürekli karıştırark unu biraz kavurun.

3-4 bardak su ve tuzunu ekleyin ve pişmeye bırakın.

Çorbayı isterseniz bu aşamada blender ile çırpıp, pürüzsüz yapabilirsiniz.

Dereotunu yıkayın ve incecik kıyın.

Krema ve dereotunu tencereye ekleyin.

4-5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.

Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

No comments:

Post a Comment